menu

Családireceptkönyv.hu

KAKASPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(15 főre) 6 kg kakashús, 60 dkg vöröshagyma, 20 dkg sertészsír, 5 teáskanál só, 3 teáskanál őrölt feketebors, 3 teáskanál őrölt kömény, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál őrölt fűszerpaprika, ízlés szerint csípős cseresznyepaprika.

Elkészítés:


A megtisztított kakast nagyobb darabokra vágjuk úgy, hogy a csontos részeket is kettéválasztjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és felkockázzuk. Bográcsba zsírt teszünk, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Beleforgatjuk a húst, majd fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel. A fűszerekkel együtt is pirítjuk egy kicsit, majd vízzel felengedjük. Beleszórjuk a kockákra vágott fokhagymát, és két csípős cseresznyepaprikát is dobunk hozzá.
Legalább két órát főzzük. Utána megemeljük a bográcsot, és rátesszük az őrölt paprikát. Összerázzuk (nem keverjük) és további fél órát főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
Legvégén tesszük bele a belsőségeket: a májat és a heréket.
Kínálhatjuk friss kenyérrel is, de leginkább kifőtt kakastaréj tésztával a legfinomabb.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás-hagymás csirkemell csíkok
Almás-hagymás csirkemell csíkok

Az almát héjastul mossuk meg alaposan, majd cikkezzük fel. A vöröshagymát is aprítsuk fel. A csirkemellet mossuk át hideg víz alatt, majd csíkozzuk fel. Egy széles peremű, tapadásm...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Csibecomb kakukkfüves mártással és tepsis krumplival
Csibecomb kakukkfüves mártással és tepsis krumplival

Csibecombhoz és mártáshoz A csibecombokat jó alaposan besózzuk, megborsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral (amíg a krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, addig állni hagyjuk). Forró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejfölös-mustáros csirkemell
Tejfölös-mustáros csirkemell

A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk (csak egy kicsit megütögetjük, nem kell nagyon vékonyra). A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tojást villával felverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Mustáros, csípős csirkecomb
Mustáros, csípős csirkecomb

Az egész combokat vágjuk ketté, majd az alsó részt a csont mellett mindkét oldalán vágjuk be. A felső combrészt csontozzuk ki, majd a vastagabb résznél két-három helyen szintén vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk