50 dkg liszt, 10 dkg zsír, 10 dkg margarin (vagy vaj), 2 teáskanál só,
teáskanálnyi cukor, 3 tojás, 4 dl tejföl, 4 dkg élesztő50 dkg káposzta,
só, 2 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál kristálycukor, 1 teáskanál
őrölt feketebors.
A tejfölt meglangyosítjuk. Kiveszünk belőle egy decinyit, teszünk bele cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk, és megvárjuk, míg megkel.
Egy nagyobb tálba beletesszük a lisztet, sózzuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sertészsírt, a margarint, és a megkelt élesztőt. Elkezdjük összegyúrni, közben apránként adagoljuk bele a langyos tejfölt. Lágy tésztát készítünk. Amikor már jól eldolgoztuk, akkor lisztezett gyúródeszkán megcipózzuk, sodrófával megveregetjük a tetejét, és legalább 15 percet letakarva kelesztjük.
A káposztát lereszeljük, besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. A levével együtt, a zsírban feltesszük párolni. Fedő alatt puhítjuk, közben cukorral, és borssal fűszerezzük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán elsodorjuk, a párolt, kihűtött káposzta felét rásimítjuk, majd összehajtogatjuk. Újabb negyed órát kelesztjük. Ismét elsodorjuk, megint megkenjük káposztával, és összehatjuk. Tízpercnyi pihentetés után kisodorjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.A megmaradt tojások fehérjét csipetnyi sóval kicsit felverjük, és bekenjük vele a pogácsák tetejét.Sütőpapírra, vagy kikent tepsibe tesszük, majd rövid pihentetés után előmelegített sütőben megsütjük.
Összefőzzük .
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a hozzávalókat majd, forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét a margarinnal gőz fölött megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit. Először a folyékony alapanyagokat keverjük el, ezután pedig a száraz hozzávalókkal...
Elkészítési idő: 62 perc Nehézség: Könnyű--Serpenyő mérete 24 cm.. kikenjük vastagon vajjal -a barackokat ketté vágjuk ,a serpenyőbe eligazgatjuk a vágott felével felfele -a tojást+ cukrokat elkeverjük -bele a tej +...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű