1 kg liszt
1-2 ek. só
2-3 dl tej
2 tojás
1 tejföl
1 kocka élesztő
1 kk cukor
1/2 dl tejet, a cukorral langyítjuk, amibe az élesztőt belemorzsáljuk. Félretesszük, ha megkelt összekeverjük a többi hozzávalóval.
Olajban kisütjük.
Az élesztőt felfuttatjuk és össze gyúrjuk a többi hozzávalóval. 3 egyenlő részre osztjuk,kinyujtjuk, a tepsibe tesszük meg kenjük lekvárral, diót szórunk rá, ezt csináljuk a többi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA TÖKÉLETES KELT TÉSZTA – GABI SZERINT Az alábbiakra érdemes odafigyelni a kelt tészta készítésénél: 1. Alapanyagok 2. Dagasztás, kelesztés 3. Formázás, újrakelesztés 4. Sütés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEste a kenyérsütőgéppel a hozzávalókból puha állagú tésztát dagasztottam. Kelesztő tálba téve, hűvös helyre tettem. Tölthetjük bármivel ezt a tésztát. Miután betöltöttem a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyosíts meg másfél deci tejfölt, keverd el benne az élesztőt, és pihentesd öt percig. Morzsold össze a lisztet a vajjal, adj hozzá egy tojást, majd mehet hozzá az élesztős kever...
Elkészítési idő: 10ó Nehézség: Könnyű