menu

Családireceptkönyv.hu

Lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
1-2 ek. só
2-3 dl tej
2 tojás
1 tejföl
1 kocka élesztő
1 kk cukor

Elkészítés:


1/2 dl tejet, a cukorral langyítjuk, amibe az élesztőt belemorzsáljuk. Félretesszük, ha megkelt összekeverjük a többi hozzávalóval.
Olajban kisütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
161. Zserbó
161. Zserbó

Az élesztőt felfuttatjuk és össze gyúrjuk a többi hozzávalóval. 3 egyenlő részre osztjuk,kinyujtjuk, a tepsibe tesszük meg kenjük lekvárral, diót szórunk rá, ezt csináljuk a többi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Dóra Nagy
Tökéletes kelt tészta titkai
Tökéletes kelt tészta titkai

A TÖKÉLETES KELT TÉSZTA – GABI SZERINT Az alábbiakra érdemes odafigyelni a kelt tészta készítésénél: 1. Alapanyagok 2. Dagasztás, kelesztés 3. Formázás, újrakelesztés 4. Sütés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Túrós batyu
Túrós batyu

Este a kenyérsütőgéppel a hozzávalókból puha állagú tésztát dagasztottam. Kelesztő tálba téve, hűvös helyre tettem. Tölthetjük bármivel ezt a tésztát. Miután betöltöttem a tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-tejfölös pogácsa Borbás Marcsi
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Sajtos-tejfölös pogácsa Borbás Marcsi

Langyosíts meg másfél deci tejfölt, keverd el benne az élesztőt, és pihentesd öt percig. Morzsold össze a lisztet a vajjal, adj hozzá egy tojást, majd mehet hozzá az élesztős kever...

Elkészítési idő: 10ó
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk