menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes-gombás pulykamell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g pulykamell
50 ml olaj
12 g gomba
1 fej vöröshagyma
150 ml alaplé vagy víz
só, bors
100 ml tejszín
1 ek a sűrítéshez + kevés a hússzeletek belisztezéséh
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:


A pulykamellet 1 centi vastag szelekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A szeleteket lisztbe forgatjuk és az olajban elősütjük. A húst félrerakjuk és a serpenyőbe dobjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a szeletekre vágott gombát, sózzuk borsozzuk és addig pároljuk, amíg összeesik a gomba, majd felöntjük az alaplével (vagy vízzel), és a tejszínnel. Amikor újra felforrt, a lisztet pici vízzel elkeverjük, és besűrítjük a mártást. Visszarakjuk a húst, és alacsony hőmérsékleten pár perc alatt készre főzzük. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Troubu si předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem. > Na talíř si dejte strouhanku. Kuřecí prsa si nakrájejte na stejné kousky, okořeňte, osolte a opepřete. Každý ko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fűszeres mustáros csirkemell
Fűszeres mustáros csirkemell

A csirkemellet felszeleteljük és megforgatjuk az elkészített pácban/öntetben. Néhány órát hagyhatjuk állni benne. Pác: kevés olajban elkeverünk fűszereket, sót, borsot, majorann...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés rakott krumpli
Csirkés rakott krumpli

A krumplikat felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük. Amíg fő a hagymákat apróra vagdossuk és olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemellet, majd fehére...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Aszalt szilvával töltött csirkemell
Aszalt szilvával töltött csirkemell

A csirkemelleket hosszú, vékony pengéjű késsel óvatosan felszúrtam, vigyázva, hogy lehetőleg ne lyukasszam át a húst. Ezután a felszúrt lyukakba aszalt szilvákat dugdostam, hármat...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk