alma
meggybefőtt
fahéj
citromlé
1-2 cs vaníliás puding
2 dl tejszín
cukor
szegfűszeg
Almát megpucoljuk , felkockázzuk és a meggybefőtt levével cukorral fahéjjal citromlével szegfűszeg , pici sóval feltesszük főni . Amikor kész hozzátesszük a meggyet . Majd a tejszín és puding keverékével behabarjuk .
A tésztát bő sós vízben kifőzzük, és leszűrjük. A cukkinit alaposan megmossuk, a végét levágjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Az olajon egy serpenyőben picit megpirítjuk, majd hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előkészület szakaszában a hagymát vékonyan felkarikázzuk és odatesszük másfél liter vízbe, sóval, borssal, zöldpaprikával és a babérlevelet. Ezt követően megtisztítjuk a halat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt megpucoljuk, összevágjuk. Vízben feltesszük főni. Ha konzerv, a levét is felhasználjuk. A cukrot, 1 vaníliás cukrot, fahéjat, szegfűszeget beletesszük, felforraljuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy-másfél liter vizet forralj fel a cukorral, fahéjjal és egy csipet sóval. 2. Tedd bele a megmosott gyümölcsöt (meggyet, cseresznyét, szilvát, feldarabolt körtét, almát),...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű