A tésztához: 50 dkg liszt,25 dkg margarin,1 doboz tejföl (175g),csipet só
A töltelékhez: 30 dkg darált sovány sertéshús,30 dkg darált marhahús,1 nagy konzerv darabolt paradicsom,2 fej vöröshagyma,4 gerezd fokhagyma,zöld fűszerek , só, bors, babérlevél,10 dkg trappista sajt,2 evőkanál reszelt sajt
A lisztet a margarinnal, a tejföllel és a sóval jól összegyúrjuk, miután szépen összeállt egy kiesebb egy kicsit nagyobb cipót formázunk belőle, és betesszük a hűtőbe pihentetni. Ezután pici olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. Meg kell pirítani, majd következik a paradicsom belehelyezése. Sózzuk, borsózzuk, szórjuk meg a választott zöld fűszerekkel! Takarékra kapcsoljuk, majd ha a hús megpuhult, levehetjük a fedőt, és még addig főzzük, ameddig az összes lé el nem párolog. Ha kihűlt, keverjük össze a húst a reszelt sajttal.
Vegyük elő a hűtőből a tésztát és a nagyobbik cipót nyújtsuk ki akkorára, hogy kicsit kilógjon a széle a piteformából. Terítsük a kivajazott piteformába (ha szilikonos nem kell kikenni) kanalazzuk rá, és terítsük el a darált húsos masszát rajta. A másik tésztacipót is nyújtsuk ki, tegyük rá a hús tetejére, és az alsó tésztalapot hajtsuk rá, valamint kicsit dolgozzuk össze a széleket.
A pite tetejét kenjük meg tojással, és fogpiszkálóval jól szurkáljuk össze. A pitét előmelegített sütőbe tesszük, 200 fokon kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Zöld salátával vagy finom szószokkal is tálalhatjuk.
Az alaplevet egy kisebb edényben kis lángon felmelegítjük, és takarékon melegen tartjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Egy nagyobb edényben felhe...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A húst az egész vöröshagymával, egy kanál ecettel, korianderrel, babérlevéllel (ha kisebb a babérlevél az egészet beletehetjük, ha nagyobb akkor csak a felét) és eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát apróra vágjuk, a vöröshagymát, paprikát felkockázzuk, paradicsomot felcikkezzük. A zsírt megolvasztjuk, majd rátesszük a felkockázott paprikát elsőként. Pirítjuk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd 1,5x-es mennyiségű sós vízben, fedő alatt puhára főzzük. A kelkáposztát felcsíkozzuk, és egy liter forrásban lévő levesalapban 3-4 per...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű