4 db csirkemell filé
30 dkg tömlős krémsajt
5-6 levél medvehagyma vagy 2 szál újhagyma
10 dkg sonka
8 szelet bacon
só
őrölt fehér bors
szárnyas fűszerkeverék
A csirkemelleket középen éles késsel szétnyitjuk, de nem vágjuk át. Kiklopfoljuk, sózzuk, szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. A hagymát apróra, a sonkát kis kockákra vágjuk.
A krémsajtba keverjük a sonkát, a hagymát, az őrölt borsot és a sót /ha szükséges/. A sajtot elosztjuk a csirkemelleken, feltekerjük, és 2-2 szelet baconbe göngyöljük.
Tepsibe vagy jénaiba tesszük a tekercseket, pici vizet öntünk alá, és közepes lángon kb. 20 percig lefóliázva, majd a fóliát levéve még 15-20 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Lehetőleg minél nagyobb szeletekre vágjuk a csirkemellet. Krémesre keverjük az olajat a zúzott fokhagymával, a borssal, a sóval, és a hús minden oldalát bedörzsöljük a keverékkel....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereket össze kell keverni a liszttel és tegyük félre Keverjük össze a tejet, citromlevelet, tojást egy tálban= pác Vékony csíkokra vágjuk a csirke mellett és tegyük bele a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tervezett sütés előtt 3-4 órával előkészítem a húst. A csirkemellfilét megmosom, lecsepegtetem, hosszú csíkokra vágom. A tojásokat egy tálba ütöm, kézi habverővel kicsit felvere...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes