4 db egész tojás, kb. 1 dl víz... és annyi liszt, amennyit a folyadék felvesz... kb. 45-50 dkg, só.
A tojásokat egy tálban felverjük a vízzel, majd fokozatosan belekeverjük a lisztet, összedolgozzuk, kiborítjuk egy lisztezett gyúródeszkára, majd simára dolgozzuk. Fél órát letakarva pihentetjük, késhegynyi vékonyra nyújtjuk és tepsi nagyságúra vágjuk, száradni hagyjuk.
A tészta Felteszünk sós vizet forralni a gázra a nudliknak. Én maradék törtkrumpliból készítem, de főzhetünk kb. 30 dkg krumplit kockára vágva, s ha langyosra hűlt, a...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűFőzzük meg a tésztát enyhén sós vízben. A felforrósított olajon pirítsuk a hagymát kb. 2 percig. Adjuk hozzá a répát, a fokhagymát, a káposztát, a paprikát és a brokkolit, és köze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, annyi vizet adunk a liszthez, hogy olyan állaga legyen a tésztának, mint, amit kifőzni szoktunk. Lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát a szokásos módon kifőzzük olajos, sós vízben. Az apróra vágott hagymát és az apróra zúzott fokhagymát megpároljuk. A hagymához és fokhagymához adjuk a vékony csíkokra v...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes