1 csomag tészta
30 dkg sonka
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál tejföl
5 dkg ementáli
4 gerezd fokhagyma
fél teáskanálnyi oregánó
friss bazsalikom
olaj
só, bor
A tésztát sós vízben kifőzzük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk és kevés olajban megsütjük, majd törlőkendőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot. A tejszínt és a tejfölt összekeverjük, hozzáadjuk a sonkát és a zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk és lassú tűzön felmelegítjük. A tésztát leszűrjük és hozzákeverjük a szószhoz, megszórjuk a reszelt sajttal és az oregánóval, bazsalikommal. Melegen tálaljuk.
Először elkészítem a bébikel chipset, ehhez egy nagy tálban összekeverem a leveleket kevés olivaolajjal. Sózom, meghintem kevés borssal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy serpenyőben kevés olajon puhára pároljuk a szeletekre vágott hagymát. Amikor puha, megszórjuk barnacukorral és addig pároljuk, amíg a cukor felolvad és a hagyma karamelliz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval és az olajjal, majd hozzáöntjük az élesztős-cukros tejet. Ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű