• 1 kg csirkemell
• 1 póréhagyma
• 2 kaliforniai paprika
• 3 paradicsom
• 1 lestyán levél
• só, bors
• olaj
A húst nagy szeletekre vágjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Az olajat felhevítjük és a húsok mindkét oldalát megpirítjuk. A hagymát és a paprikát megtisztítjuk és apróra vagdossuk, egy másik serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. A meghámozott paradicsomot és a lestyán levelet összeturmixoljuk és felöntjük vele a hagymát és a paprikát, majd hagyjuk főni. Miután felfőtt sózzuk és borsozzuk, hagyjuk még néhány percig főni és levesszük a tűzről, leöntjük vele a sült csirkemellet. Már fogyaszthatjuk is a szószos csirkénket.
A hús csodás és gyorsan megsül, a szósz pedig elképesztően ízletes! Rizottóval, vagy burgonyával is tálalhatjuk.
Egy hőálló üvegtálat kikenünk kókuszolajjal. A csirkemellet felszeleteljük, megmossuk, a szeleteket besózzuk, ízesítjük, majd a szeleteket egymás mellé a tálba pakoljuk. Oreganot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet 4-5 csíkra vágjuk. Sózzuk borsozzuk. Egy zacskóba tesszük a lisztet és a csirkemell csíkokat. A száját összefogva összerázzuk. A lisztes húsdarabokat a bundázáshoz k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 2. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg res...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemell filét sózzuk borsozzuk egy kanál vajon megpititjuk. Készítünk egy besamell mártást oregánoval bazsalikommal és kakukkfűvel ízesitjük. A vajat amin megpiritottuk a c...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes