25 dkg spagetti tészta
1 közepes fej lila hagyma
1,5 dl zöldborsó
3 kisebb szál sárgarépa
10 ek olaj
1 kk só
1 csipet bors
A tésztát sós vízben éppen roppanósra főzzük, hideg vízzel átmossuk és hagyjuk lecsöpögni.
A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát csíkokra, a sárgarépát hosszúkásra vágjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd jól átpirítjuk rajta a lila hagymát, a sárgarépát, a zöldborsót. (Ha nem zsenge zöldségeket használunk, a répát és a borsót kevés sós vízben előfőzhetjük.)
Hozzáadjuk a tésztát és jól összeforgatva, néha megkavarva hagyjuk lepirulni. Sóval, borssal ízesítjük.
1. A krumplit nem karikára, hanem kockára vágjuk, és a feleresztés után kolbászt is karikázhatunk bele.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát sós vízben megfőzzük. A bacont apróra vágjuk és kevés olajban megsütjük, hozzáadjuk a mirelit zöldbabot és pár percen át pároljuk vele, majd levesszük a tűzhelyről. A meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a burgonyát kisebb kockákra vágjuk és forró, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd még melegen, egy nagy tálban összetörjük a vajjal együtt, és megvárjuk amíg k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral habosra keverjük, majd mehet bele a citromhéj és a vaníliás cukor. Egyenként belekeverjük a tojásokat is. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű