menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós pite.


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finom liszt,25 dkg margarin,12 dkg porcukor,1 csomag vaníliás cukor,1 csomag sütőpor,pici só,2 egész tojás,1 dl tejföl. Töltelék:1 kg túró,4 csomag vaníliás cukor,4 tojás,1 csomag vaníliás pudingpor,ízlés szerint cukor,citrom reszelt héja.A szóráshoz gríz.

Elkészítés:


A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,mindent bele rakunk sorba,és összegyúrjuk.2 részre osztjuk,lisztes deszkán kinyújtjuk,sütőpapíros tepsibe rakjuk,az első lapot grízzel megszórjuk,és rá rakjuk a túrós tölteléket,és erre kerül a másik lap.Villával megszurkáljuk,tojással le kenjük.Előmelegített 200 fokos sütőben meg sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Túrós töltelék el készítése:A töltelékhez össze keverünk mindent a tojás fehérje nélkül,amit habbá verve adunk a túróhoz.A tésztához hozzá adom a tojás sárgát,és nem kell annyi tojás bele.

Túrós pite.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Echair fánk
Echair fánk

A vajat, cukrot, vizet, sót egy tálba összekeverjük, majd lassú tűzön felmelegítjük. Azelőtt, hogy forma hozzáadjuk a lisztet folyamatosan kavarjuk 2-3 percen át, még melegítjük ek...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Szentesi barátfüle
Szentesi barátfüle

Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejben egy kis cukorral és két evőkanál liszttel. A lisztet eldolgozzuk a puha zsiradékkal, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a két...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Pilótakeksz szelet
Pilótakeksz szelet

A lisztet összevegyítjük a porcukorral, a sóval és a sütőporral, elmorzsoljuk benne a vajat, majd annyi tejfölt adagolunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tészta 2 / 3 -...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Forgácsfánk
Forgácsfánk

Vízzel keményre kidolgozni. 3 cipóra osztani, 15 percet pihenni hagyni. Vékonyra kisodorni, forró olajban sütni.

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk