menu

Családireceptkönyv.hu

Aranygaluska


Írta:

Elk. idő: 2 óra sütéssel
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta: 2,5 dl meleg tej, 3 dkg élesztő, 10 dkg kristálycukor, citrom reszelt héja ízlés szerint, 5 dkg olvasztott margarin, 50 dkg liszt ,2 db tojás sárgája, 1 evõkanál rum

Forgatáshoz: 15 dkg darált dió, 10 dkg kristálycukor, kb 15 dkg olvasztott margarin

Elkészítés:


Az élesztőt meleg tejjel és 1 kockacukor mennyiségű kristálycukorral felfuttatjuk. A lisztet leszitáljuk, tojás sárgáját, rumot,olvasztott margarint, kristalycukrot, citrom reszelt héját beletesszük a tálba. A felfuttatott élesztőt a tejjel beleöntjük és megdagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagon kinyújtjuk. Alaposan kivajazunk egy tepsit. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát . Az olvasztott vajba beletesszük,majd a cukrozott darált dióba. Szép sorban beletesszük a tepsibe, majd berakjuk a sütőbe. Kb 180 fokon fél órán át sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fonott kalácska
Fonott kalácska

Szitáljuk át a lisztet, majd a tejet langyosítsuk meg mehet bele az elesztő három kanál liszt a kimértből, futtassuk fel. A kimért lisztből vegyünk ki kb 10 dkg. Ha felfutott az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvalekváros Aranygaluska
Szilvalekváros Aranygaluska

-a langyos tejbe beletesszük a kristálycukrot + az élesztőt és megfutattjuk -a lisztet átszitáljuk hozzáadjuk a tojások sárgáját +a sót+ a megkelt élesztőt + citrom reszelt héját+...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Holland mazsolás zsemle
Holland mazsolás zsemle

A mazsolát átválogatjuk, megmossuk, majd lábasba tesszük és annyi vízzel öntjük fel, ami épp ellepi. Felforraljuk, majd lefedve ~5 percig pihentetjük. Leszűrjük és papírtörlőn lesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mézeskalács (GM!)
Mézeskalács (GM!)

A hozzávalókat összegyúrjuk és 1 órát hűtőben pihentetjük. 0.5-1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd formákat szaggatunk belőle. Rengeteg lesz belőle, fél adag is bőven elég.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk