Tészta: 2,5 dl meleg tej, 3 dkg élesztő, 10 dkg kristálycukor, citrom reszelt héja ízlés szerint, 5 dkg olvasztott margarin, 50 dkg liszt ,2 db tojás sárgája, 1 evõkanál rum
Forgatáshoz: 15 dkg darált dió, 10 dkg kristálycukor, kb 15 dkg olvasztott margarin
Az élesztőt meleg tejjel és 1 kockacukor mennyiségű kristálycukorral felfuttatjuk. A lisztet leszitáljuk, tojás sárgáját, rumot,olvasztott margarint, kristalycukrot, citrom reszelt héját beletesszük a tálba. A felfuttatott élesztőt a tejjel beleöntjük és megdagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagon kinyújtjuk. Alaposan kivajazunk egy tepsit. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát . Az olvasztott vajba beletesszük,majd a cukrozott darált dióba. Szép sorban beletesszük a tepsibe, majd berakjuk a sütőbe. Kb 180 fokon fél órán át sütjük.
Szitáljuk át a lisztet, majd a tejet langyosítsuk meg mehet bele az elesztő három kanál liszt a kimértből, futtassuk fel. A kimért lisztből vegyünk ki kb 10 dkg. Ha felfutott az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a langyos tejbe beletesszük a kristálycukrot + az élesztőt és megfutattjuk -a lisztet átszitáljuk hozzáadjuk a tojások sárgáját +a sót+ a megkelt élesztőt + citrom reszelt héját+...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: NehézA mazsolát átválogatjuk, megmossuk, majd lábasba tesszük és annyi vízzel öntjük fel, ami épp ellepi. Felforraljuk, majd lefedve ~5 percig pihentetjük. Leszűrjük és papírtörlőn lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk és 1 órát hűtőben pihentetjük. 0.5-1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd formákat szaggatunk belőle. Rengeteg lesz belőle, fél adag is bőven elég.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű