2 db tojás (szétválasztva)
Kb 200 gramm liszt
1 csomag sutőpor
1 csomag vaniliás cukor
1 evőkanál cukor
Tej kb 2-3 dl
És egy kevés vaj 30 gramm
Egy tálba szórd bele a lisztet, a sütőport, a cukrot, a felolvasztott vajat és a tejet majd keverd el csomómentesre.
Sűrű nagyon sűrű tésztát kell hogy kapj úgy adagold a tejet is hozza.
A fehérjét egy csipet sóval verd fel kemény habbá és keverd össze a tojássárgájás masszával.
Ha ezzel készen vagy, serpenyőbe rakva kis adagokban süsd ki őket.
Tálalhatod csokival, tejszínhabbal, gyümölcsökkel, juharfasziruppal leöntve,
Vagy édesszájuak ehetik nutellával, vagy lekvárral is.
Az édesítőt meleg tejbe tesszük az élesztővel, és pihenni hagyjuk. Összegyúrjuk a liszttel, sóval, tojással, margarinnal. Néhány percig pihentetjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapír...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a gyümölcsöt kell előkészíteni, mazsolát beáztatni, sárgabarackot és mandulát felvágni apró darabokra. Egy nagy tálba a lisztből egy-két kanálnyit a yümölccsel összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény, és nem ragacsos tésztát kapjunk. Becsomagoljuk fóliába,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot cukrot zselatint összekeverjük, és lassu tüzön sűrün keverve felmelegítjük, de csak annyira hogy a cukor és a zselatin elolvadjon. Forralni nem szabad!!! Ezután hűtjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz