5 dl natur joghurt (Görög)
8-10 ek kristálycukor
3 ek zselatin (20g)
3 dl habtejszin
babapiskóta
Bármilyen gyümölcs vagy kompót. Málna meggy ribizli áfonya stb....
A joghurtot cukrot zselatint összekeverjük, és lassu tüzön sűrün keverve felmelegítjük, de csak annyira hogy a cukor és a zselatin elolvadjon. Forralni nem szabad!!!
Ezután hűtjük.
Közben felverjük a tejszint, és a kihűlt joghurtal összekeverjük.
Folpakkal bélelt formába merjük a gyümölcsel rétegezve.
Tetejére babapiskótát teszünk, aminek a talpát egy pllanatra tejbe mártunk.
Ez a mennyiség egy őzgerinc formába elég+egy kis tálka.
Ezt a sütit egész évben készíthetjük, télen nagyon finom őszibarack kompóttal!
Keverhetünk hozzá 20 dkg túrót, de akkor még +egy ek. zselatint tegyünk hozzá.
A túrót pépesítsük.
A kakaós lapokhoz a tészta hozzávalóit összedolgozzuk, úgy, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát elfelezzük, és két kb. 27x34 cm-es lapot nyújtunk belőle. Sütőpapíros t...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gyúrótáblán a lisztbe mélyedést vájunk. A többi hozzávalót beletesszük és gyorsan sima tésztává dolgozzuk. A tésztát hideg helyen pihentetjük,majd később késhát vastagságúra k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszreszeléket, porcukor és tejport elkeverjük. A száraz hozzávalókat beleszórjuk a forró tejbe, csomómentesre keverjük. Homogén masszát kapunk, amit 3 egyenlő részre osztjunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű