40 dkg burgonya
20 dkg liszt
15 dk margarin
5 tojás
50 dkg kelkáposzta
1 db paradicsom
fél csomag kakukkfű
1,5 dl tej
2 dl tejföl
A burgonyát sós vízben megfőzzük, ha megfőtt hagyjuk hűlni, majd apró darabokra vágjuk. A lisztet összegyúrjuk 10 dkg margarinnal, 1 tojással, sóval és egy kevés vízzel. Körülbelül fél órát pihentetjük a tésztát, addig elkészítjük a zöldségeket.
A kelkáposztát vékony csíkokra, a paradicsomot apró kockákra vágjuk. 5 dkg margarint felolvasztunk egy edényben, és megpároljuk benne a kelkáposztát.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a kakukkfüvet és a burgonyát. Hagyjuk hűlni. A tésztát kivajazott tortaformába nyomkodjuk és rátesszük a kelkáposztás keveréket. 4 tojást elkeverünk 1,5 dl tejjel és a tejföllel, majd ráöntjük a kelkáposztára. 180 fokon 55 percig sütjük.
A padlizsánokat megmossuk, és vastagabb (kb. 1 cm-es) szeletekre vágjuk. A tetejét rácsformában bevagdossuk, és megsózzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük a szeleteket...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csicseriborsót egy tálba mérem, és minimum négyszeres vízmennyiséggel felöntöm. Legalább 24 órát hagyom ázni, ha közben elfogyna róla a víz, pótolom. Az olívaolajat egy lábosba...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karfiolt rózsáira szedem, megmosom és sós vízben roppanós-puhára főzöm. Szűrőben lecsepegtetem és hagyom picit hűlni. Közben megpucolom a hagymákat, a lila hagymából kb. 5mm-es k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal gyors mozdulatokkal összekeverjük,hozzáadjuk a sót és a vizet alaposan összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk és kb. 1 órára hűtőbe tesszük. Kisodorjuk folp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű