menu

Családireceptkönyv.hu

Az én saját rakott burgonyám


Írta:

Elk. idő: 40.50 perc
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
6 db tojás
200 gr füstölt szárazkolbász
1 nagy pohár tejföl
reszelt sajt 10 dkg

Elkészítés:


A tojásokat erősen sós vízben kb. három percig főzzük, majd, ha letelt a három perc, a tűzről lehúzzuk, és további hét percig hagyjuk a forró vízben. Hét perc elteltével pedig azonnal hideg vízben lehűtjük őket. Ezáltal el tudjuk érni az optimális állagot: nem fog túlfőni, a sárgája sem lesz bántóan morzsalékos, valamint szürke a széle! Ha a tojások lehűltek, megtisztítjuk őket.A burgonyát nyersen fogjuk használni, sőt, még vízbe sem fogjuk tenni! A burgonyát megtisztítjuk, konyhai gyaluval 2–3 mm-es szeleteket vágunk belőle. Azonnal konyharuhára tesszük. A lehető legtöbb nedvességet vonjuk el tőle!Akkor jó, ha megkóstoljuk, és kicsit sósnak érezzük. A burgonyát is sózzuk majd a tejszínnel, ezt ne felejtsük el!Magas peremű porcelántálba rétegezzük a nyers burgonyát, a tojás szeletkéket és a vékony karikákra vágott kolbászt. Minden rétegből kettő, a burgonyából három réteget kell tenni a tálba. Ne feledkezzünk meg a fűszeres tejfölből sem, ezt közben folyamatosan locsoljuk a különböző rétegekre! Burgonyával fejezzük be a műveletet, aminek a tetejére hagyjunk bőven a tejfölből és sajtból!Előmelegített, 160 °C-os sütőben sütjük 30.40 perc keresztül. A végeredmény pedig egy remek, aranysárgára sült rakott burgonya!

Az én saját rakott burgonyám

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
zsemlegombóc
zsemlegombóc

A zsemlét felkockázzuk. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta a zsemlekockákat. A megpirított zsemlét összedolgozzuk a zsírral, sóval, liszttel és annyi vízz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconszalonnába göngyölt kelkáposztalevél párizsi bu
Baconszalonnába göngyölt kelkáposztalevél párizsi bu

Elkészítés: Kettévágunk 5 kelkáposzalevelet a vastag erük kimetszésével, majd néhány percre forrásban lévő, sós vízbe dobjuk. Leszűrjük, majd kiterítve hűtjük a leveleket. Baconsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Rizottó (bmintbalázs)
Rizottó (bmintbalázs)

Egy lábasban tedd fel a tűzre az alaplét. Ennek forrónak kell lennie addigra, amikor elkezded a rizst főzni. Csirke alaplével intenzívebb, teltebb ízű rizottót kapsz, zöldség alapl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Majonézes krumplisaláta
Majonézes krumplisaláta

A krumplit alaposan mosd meg, és főzd meg héjában. Ha megfőtt, húzd le a héját, és karikázd fel. A hagymát pucold meg, és szintén vágd karikákra. Egy tálba tedd bele a majonézt, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk