2 közepes méretű cukkini
15 dkg trappista sajt
ételízesítő vagy só
liszt-tojás-prézli a panírozáshoz
1 szál sárgarépa
1 zacskó gyorsrizs
1 cs petrezselyem
:
Tégy fel sós vizet a rizshez. Kockázd fel a sárgarépát, és pici vajon párold meg, majd tedd egy jénaiba. Ha forr a víz, dobd bele a gyorsrizses zacskót. Pucold meg a cukkiniket, szeleteld kb. ujjnyi vastagra, és szórd meg ételízesítővel (szupermaketekben külön lehet kapni zöldségekre való ízesített sót!) vagy csak egyszerűen sózd meg. Álljon így legalább negyedóráig. Ezalatt reszeld le a sajtot. Készítsd elő a panírozáshoz szükséges tálkákat, öntsd mindegyikbe a megfelelő anyagot. Felezd meg a reszelt sajtot, egyik részét add a felvert tojáshoz, a többit a zsemlemorzsához. Bő, forró olajban süsd ki a bundás cukkinket, és szedd ki papírszalvétára. A rizst vedd ki, csöpögtesd le, dobd rá a sárgarépára, tégy rá egy tk vajat, majd szórd meg apróra vágott petrezselyemmel és jól keverd össze. Keress egy tálkát, amibe adagonként kiszeded a rizst, és ráborítod a tálalótányérra. Rakd köré a bundás cukkini-szeleteket, majd díszítsd kedvedre. Adj hozzá tartárt! Jó étvágyat!
A sütőt előmelegítjük 200 C fokra. A padlizsánok szárát levágjuk, majd hosszában félbevágjuk. Éles késsel rombusz alakban beirdaljuk a húsát, úgy, hogy a padlizsán “kerete” ép ma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA cukkinit megmostam, magját kivágtam majd lereszeltem, besóztam, állni hagytam. Miután levet eresztett, kicsavartam, hozzáadtam a tojást, az őrölt borsot, zúzott fokhagymát és a z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megtisztítottam, majd csíkokra vágtam. Egy tepsit kikentem olívaolajjal, majd szilikon ecsettel beolajoztam a cukkinit is. Megsóztam, majd rányomtam a fokhagymát, végül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répákat pucold meg, majd helyezd őket tűzálló tálba. A sütőt melegítsd elő 180 fokosra. Az olajból, az ecetből, a sóból, borsból és római köményből keverj öntetet, ebben forgasd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű