» 1 füstölt csülök
» 1 vöröshagyma
» 4-5 gerezd fokhagyma
» 2 sárgarépa
» egy kiskanál szemesbors
» savanyú uborka
» 1 csokor petrezselyem
» Torma panna cotta
» 0,5 dl tej
» 0,5 dl tejszín
» 1 szál friss torma
» 2-3 lapzselatin
» 2 csipet só
» 1 csipet cukor
Csülökterrin
A zöldséges lében megfőtt, füstölt csülköt (sonkát vagy tarját) apróbb darabokra csipegetjük, nagyjából a felét egy, frissentartó fóliával bélelt, püspökkenyér forma aljába rétegezzük.
A savanyú uborkát apró kockákra vágjuk, összekeverjük a csülök másik felével és a felaprított petrezselyemmel. És ezt is a formába rétegezzük. Kevés alaplevet öntünk az egészre, a fóliát a tetejére visszahajtjuk és egy hasonló püspökkenyér formát a tetejére téve lepréseljük. Legkevesebb 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Felszeletelve, pirított kaláccsal és torma panna cottával tálaljuk.
Torma panna cotta
A tejet és a tejszínt összemelegítjük és friss tormát reszelünk bele. Pár percig forraljuk, nem túl hosszú ideig, majd az egészet leszűrjük.
A még meleg tormás-tejszínes lében elkeverjük, a hideg vízbe áztatott és jól kinyomkodott lapzselatinokat. Kevés sóval és cukorral ízlés szerint még megszórjuk. Majd poharakba töltjük és 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Pataky Péter, Zsófi jövőbeni műsorvezetőtársa, egy igazi pasis kajával dobja be magát az Ízes Életbe. Húsvéti asztalon is szuperül működő csülökterrint készít.
Egy jó nagy lábost felmelegítünk, beletesszük a barnacukrot, a fahéjat, a csillagánizst, a szegfűszeget, a felszeletelt gyömbért, a narancsokat és a mandarint félbevágva, a rozmari...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A hússzeleteket enyhén kiverjük, megsózzuk, borsozzuk és fél órán át pihentetjük. 2. Közben lereszelünk egy tálba 60 dkg hámozott burgonyát. 3. Reszelünk bele egy fej vö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kolbászt felkarikázzuk, a karikákat félbevágjuk, serpenyőben kis lángon zsírjára sütjük, majd a kolbászt kivesszük a zsírból és félretesszük. 3. A húsokat enyhén kiklopf...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sertéshúst felkockázzuk, mint a pörköltnek valót. A vöröshagymát karikákra vágjuk. A sertésmájat csíkokra szeljük. Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, ezen lesütjük a húst, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű