menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű cseh fokhagymaleves


Írta:

Elk. idő: 30 p
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5-6 gerezd fokhagyma
2-3 szem burgonya
1-2 evőkanál zsír vagy olaj
só és bors

tálaláshoz pirított kenyérkocka

Elkészítés:


1. A fokhagymát vágjuk apró darabokra. Melegítsük fel az zsiradékot, pár pillanat alatt pirítsuk le, majd adjuk hozzá az hámozott, apróra vágott burgonyát.
2. Pároljuk pár pillanatig, sózzuk és borsozzuk, majd öntsük el 1 liter hideg vízzel. Forraljuk fel, majd kis energián főzzük addig, míg a burgonya megpuhul.
3. Merülő mixerrel dolgozzuk simára, és pár percet még főzzük. Tálaláskor adjunk hozzá pirított kenyér kockákat.

Jó étvágyat hozzá!

Trükkök, tippek, praktikák:


Azokra a pillanatokra, mikor szükség lenne egy tálka, forró, ízletes levesre. De ne a zacskókért nyúljunk ilyenkor, hanem főzzünk magunknak. Ez a fokhagyma leves az egyszerűségével szinte könyörög az elkészítésért. Ízletes, magyar fokhagymából, amik még duzzadt gerezdeket tartalmaznak, tele a jótékony fokhagymaolajjal

Egyszerű cseh fokhagymaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zöldborsóleves 1
Zöldborsóleves 1

Kevés olajon megpárolom a feldarabolt zöldségeket. Ha megpuhultak, megszórom liszttel és pirospaprikával, elkeverem, majd akkor ráöntöm a zöldborsót, levével együtt. Belerakom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Brokkolis, póréhagymás krémleves
Brokkolis, póréhagymás krémleves

A brokkolit, póréhagymát, vöröshagymát és a burgonyát megmossuk, felaprítjuk, és erőlevesben puhára főzzük. Hozzáadjuk a krémsajtot, és botturmix segítségével pürésítjük, majd azon...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
 TEJSZÍNES-MUSTÁROS GOMBAKRÉMLEVES  20 perc
TEJSZÍNES-MUSTÁROS GOMBAKRÉMLEVES 20 perc

A hagymát a vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, fél perc múlva a 2 üves gombát. Pár percig pirítjuk, majd a mustárral ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, ami...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karalábé leves:
Karalábé leves:

megtisztítom a zöldségeket, a karalábét vékony csíkokra, a zöldséget répát karikára vágom. Zsiradékon félpuhára párolom, majd félreveszem a tűzről nagyon kevés pirospaprikával megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk