menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás lasagne – házi tk. tésztával


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Ez kell hozzá:
A tésztához: 3 kellemes nagy tojás, 1 tk. só, 150 g. kölesliszt, 100 g tk. rozsliszt, 50 g finomliszt.
A raguhoz: 500 g darált pulykacomb, 500 g friss csiperke, só, bors, 1 lilahagyma, fokhagyma.
A mártáshoz: 5 ek. kölesliszt (vagy finomliszt), 2 ek. olaj, só, fokhagyma, 1 l tej, 1 kis tejföl. Esetleg kapor, de mivel Apácska miatt nem tehettem bele, csak a tetejét szórtam meg magamnak.
A tetejére: Parmigiano Reggiano sajt.

Elkészítés:


Így készül: A hagymát apróra vágva, minimális olajon megfonnyasztom, majd rádobom a darált húst. Míg kifehéredik, felszeletelem a gombát és bele is teszem. Fűszerezem és fedő alatt megpárolom. Maradjon csak meg a leve, mert abban fő majd meg a tészta.
A besamell mártáshoz az olajan (tudom, hogy vajjal kellene, de lusta voltam a hűtőig elmenni, mert messze van) megfuttatom a lisztet, majd a tejjel szépen felhúzom. Folyton kavargatom, szép krémesre főzöm. Csak sóval és granulált fokhagymával ízesítem. (ja igen, itt beletettem volna a kaprot, hacsak magamnak csináltam volna) Ha besűrűsödött, félreteszem és belekeverem a tejfölt is.
A tésztához valókat előbb géppel, majd kézzel gömböccé gyúrom. Pár percig lefedve pihentetem. Összeszerelem a tésztagépemet, majd előbb a gombóc felét kilapogatom a tenyeremmel, enyhén meglisztezem és jó sokszor áttekerem, folyton újra és újra félbehajtva. Jobb, mint bármilyen gyúrás. Aztán fokozatosan szűkebbre, 2-3-4-esre állítva a gépet, szép szalagokat nyújtok belőle. Közélisztezve, félbehajtva félreteszem és a másik gombóckát is ugyanígy nyújtom ki. Kellemes lasagne méretűre vágom a csíkokat.
Tűzálló tálban elkenegetek fél kanál olajat, kirakom egy réteg tésztával, megrakom a ragu felével, és levének felével. Meglocsolgatom a mártás kb. harmadával. Jöhet a következő réteg, majd a tetejére szintén mártás kerül. Erre pedig pillekönnyűre reszelt Parmigiano Reggiano. (ez lehet más is persze). Forró sütőben kb. 20-25 percet sütögetem, míg szépen megpirul a tetején a sajt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tovább tart leírni, mint megcsinálni

Gombás lasagne – házi tk. tésztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Milánói spagetti
Milánói spagetti

A tésztát főzd meg, ez elég fontos momentum a jó minőségű végeredmény felé vezető úton. Lobogó, forró, enyhén sós vízben fogkeményre készítsd. A következő feladatok sem lesznek túl...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Káposztás kocka
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Káposztás kocka

A káposztát legyaluljuk. Nem sózzuk be! A zsírt egy fedeles edényben megforrósítjuk, és a cukrot beletesszük. Hagyjuk a cukrot elolvadni, majd hogy aranybarnára színeződjön. Ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Füstölt sajtos-brokkolis-csirkés spagetti
Füstölt sajtos-brokkolis-csirkés spagetti

A brokkolit kisebb rózsáira szedjük, majd sós vízben majdnem puhára főzzük, jéghideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Ezalatt a tésztát fogkeményre főzzük, de a főzővizéből 1...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tiroli kocka
Tiroli kocka

A tésztát kifőzzük. A mazsolát rumban megáztatjuk. A tojássárgákat a vaníliás porcukorral és a vajjal habosra keverjük,majd a citrom reszelt héjával ízesítjük. Hozzákeverjük a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk