40 dkg makaróni tészta
40 dkg csiperkegomba
35 dkg jó minőségű sonka
15 dkg bacon
pár levél friss bazsalikom
2 szál rozmaring
5-6 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
20 dkg paradicsompüré
só, frissen őrölt bors
olaj
A tésztát főzd meg, ez elég fontos momentum a jó minőségű végeredmény felé vezető úton. Lobogó, forró, enyhén sós vízben fogkeményre készítsd. A következő feladatok sem lesznek túl bonyolultak. Első lépésként pucold meg a hagymát, kockázd fel, vedd le a fokhagymák héját, a gombákat tisztítsd meg és darabold fel, a sonkát és a bacont pedig csíkozd vagy kockázd fel, ahogy szimpatikusabb.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval, a sütőporral, az oregánóval, elmorzsoljuk benne a vajat/margarint, és hozzáadjuk az olajat, a tejet. Összedolgozzuk, lisztezett f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük. Kevés étolajat felhevítünk és a kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, majd félretesszük. A túrót összekeverjük a tejföllel és beleforgatjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felhasznált alapanyagokról: A besamel mártás receptjét itt olvashatod. Hígabb besamelt használj, tehát csapott vagy éppen hogy púpozott evőkanál liszttel számolj. Az eredeti...
Elkészítési idő: 1 óra 25 perc Nehézség: Nehéz•lekvár A krumplit megpucolom, mosom, kockára vágom, és enyhén sós vízben megfőzöm. Leszűröm és hagyom kihűlni. Ne legyen nagyon hideg de meleg sem. Utána összetöröm. Ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű