6 db tojás
18 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
6 evőkanál zsemlemorzsa
30-40 dkg töltelék (ízlés szerint aszalt gyümölcsök, olajos magvak darabolva)
füge darabolva
vékonyra vágott diógerezdek
cukrozott narancshéj 1 evőkanál baracklekvárral összekeverve
Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Egy őzgerinc formát alaposan kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a tészta felét. A közepére vastag csíkokba rakjuk a tölteléket, majd ráöntjük a többi tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 50 percet, 1 órát sütjük. Amikor szépen megpirult a teteje, akkor már biztosan megsült. Akkor szeleteljük fel, amikor kihűlt.
◾️A tojásokat üssük egy tálba, keverjúk habosra a cukorral és a vaníliával, majd öntsük hozzá a tejet és az olajat. ◾️A diót daráljuk le, vagy vágjuk kisebb darabokra, mixeljük ö...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A narancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük. A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a dzsemfixet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 dkg liszt, 1 evőkanál 10%-os ecet, 2 közepes tojás sárgája, pici só, 1,5 dl langyos víz. Tésztát jól össze dolgozni. Nyújtani, az első 1/3-ad zsíros lisztet rá kell kenni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta: 6 tojás sárgáját 6 dkg nyírfacukorral keverj ki simára, majd tedd bele a 10 dkg darált diót. A 6 fehérjét verd fel és könnyedén add hozzá az előzőhöz. A tepsit béleld...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű