750 g liszt
10 ek tejszín
4 db tosássárgája
2 db tojás
2 ek cukor
pici só
reszelt citromhéj
1 ek rum/ a mamám azt mondta minden zsírban sült tésztába tegyünk egy picit, mert
akkor nem szívja meg magát a zsírral vagy olajjal /
olaj a kisütésre
Az olajat kb 180 fokra hevítem, ha nem tudjuk megmérni akkor egy
kanalat beleteszünk az olajba, és ha kis buborékok jelennek meg a
kanálon akkor elég meleg az olaj
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Kb tojás nagyságú golyókat
veszünk belőle és kb 3mm vastagságú körré nyújtjuk. A körön belül maradva
1 centinként bevágjuk, vigyázva hogy a kör széle egyben maradjon:)
egy fakanál végével minden második csíkot felemelünk, olyan mintha
szőnénk, és így golyót formálunk belőle. Ők egy speciális eszközt
használnak , hogy az olajban egybe maradjon, de ennek hiányában, én egy szűrőt
szoktam használni. Addig sütjük, míg szép zsemle színű nem lesz.
Lecsepegtetjük és ha kihűlt megszórjuk porcukorral, vagy csokiba mártjuk
vagyis abba öltöztetjük amibe szeretnénk.
Szóval így kéne kinéznie
Ezt a finom sütit Rothenburgban ettem ez ott egy helyi specialitás.
Scneeballe magyarul hógolyó . Itt minden pékségben lehet kapni , sőt van ahol a kirakatban monitoron keresztül bemutatják a készítését , a tészta összeállításától egészen a kisütéséig. Különböző ízesítéssel és különböző méretben kaphatok
én a mini adagot szerettem, mert azt képes voltam úgy enni, hogy ne kelljen utánam felseperni az egész utcát. Holnap hozom a saját golyóbisaimat itt most a profi golyók vannak .
A recept végtelenül egyszerű és ami még jó benne dobozba zárva eltartható hetekig, ha marad::))
A kisült golyóbisokat több féleképpen ízesíthetjük. A legegyszerűbb ha porcukorral szórjuk le, de csokiba is forgathatjuk, vagy csokiba és puffasztott rizsbe, vagy kakaóval szórjuk meg igazából csak a fantáziánkra van bízva az ízesítése
A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kihabosítjuk a kókuszolajjal. Hozzáadju...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA datolyát előző este kimagozzuk, és vízbe áztatjuk. Másnap beleszórjuk a késes aprítóba a banánnal, a kakaóval, rummal és a kókuszreszelékkel, míg össze nem áll. Beletesszük egy...
Elkészítési idő: 10 p Nehézség: KönnyűA mézet a mikróban felolvasztjuk és a margarinnal, tejszínnel, tojással és cukorral habosra verjük. A lisztet, szódabikarbónát és fűszert összekeverjük és összedolgozzuk a mézes...
Elkészítési idő: 1 óra pihenteté Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrom, majd 1/2 órát pihentetem. Vékonyra nyújtom, kiszaggatom és megsütöm. Miután kihűlt, csokival megkenem, kókusszal megszórom.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes