50 dkg liszt
1 kocka ráma
1 cs. van.cukor
10 dkg porcukor
1 tojás
1/2 cs. sütőpor
A hozzávalókat összegyúrom, majd 1/2 órát pihentetem.
Vékonyra nyújtom, kiszaggatom és megsütöm.
Miután kihűlt, csokival megkenem, kókusszal megszórom.
Ha kakaósan készítem, akkor 5 dkg kakaóport teszek még hozzá és annyival kevesebb lisztet teszek bele.
Linzer szaggatóval kiszaggatva, lekvárral, vagy krémmel töltött is lehet.
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...
Elkészítési idő: 1.5 Nehézség: KönnyűA margarint és a tejet felmelegítem és összekeverem a többi hozzávalóval.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Futtasd fel az élesztőt langyos, cukros tejben. 2. A porcukorból 8 dkg-t dolgozz össze a zsírral, liszttel, egy csipet sóval, a tojással és a felfuttatott élesztővel. 3. Ha ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA búzadarát leforrázzuk a forró tejjel, majd gafyjuk kihűlni. Hozzáafjuk a margarint, háztartási kekszet, porcukrot és az aromát, majd jól összegyúrjuk. A masszából kis golyócsk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű