a palacsintához:
2 tojás
só
1 kávéskanál juharszirup
5 dkg vaj
1,2 dl tej
20 dkg liszt
6 g sütőpor
lekvár
A tojásokat kettéválasztottam, a sárgájukat ízesítettem sóval, elkevertem a juharsziruppal és a felolvasztott, de már nem meleg vajjal.
A tejet és a sütőporral elvegyített lisztet felváltva, kisebb adagokban a tojásos masszához kevertem, végül beleforgattam a tojásfehérjékből felvert kemény habot is. (Sűrű nokedlitészta állagúnak kell lennie.)
Kis teflonserpenyőben kevés olajat hevítettem, és a szokottnál vastagabb, kb. 11 cm átmérőjű palacsintákat sütöttem a masszából úgy, hogy miután a tésztát a serpenyőbe szedtem, megszórtam áfonyaszemekkel, majd megfordítva a másik oldalát is megsütöttem.
A palacsintákat egymásra rétegeztem (nekem ebből a mennyiségből 8 palacsintát sikerült sütnöm), közéjük és a torony tetejére is kis darabka vajat tettem.
A juharszirupot külön kínáltam hozzá, de a desszert tetejét is meglocsolhatjuk vele.
A makarónit bő, sós vízben főzd ki, majd szűrd le. A paradicsom alját vágd be, majd mártsd forró vízbe. A felkunkorodó héjat már könnyen lehúzhatod, ezután aprítsd fel. A magokat e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát vékony csíkokra vágjuk, a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk, (be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük. Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel az olajat, és szórjuk bele a búzadarát. Jó alaposan keverjük át, hogy az összes búzadara szem magába szívja a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposzta külső, sérült leveleit eltávolítjuk, megmossuk, leszárítjuk és megreszeljük. Akkora lábasban, amelybe a kifőzött tészta belefér (kb. 3-4 literes) zsírt olvasztunk, belet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű