3 dl (1 bögre) rizs kihűtött, főtt rizs
15 dkg füstölt sajt, reszelve
1 tojás
pici só mert a sajt is sós
kenyérmorzsa (panko)
olaj a sütéshez
sózni nem kell, a sajttól általában elég sós
(lehet még ízesíteni borssal, meg bármilyen aprított zöld fűszerrel)
Ha nincs maradék, a szokásos módon megfőzzük a rizst és még azon melegében összekeverjük a reszelt füstölt sajttal (hogy a sajt szépen beleolvadjon) és így hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt továbblépünk. Ha kihűlt belekeverünk egy egész tojást és gusztusos golyóbisokat formázunk belőle, majd durva zsemlemorzsában meghempergetjük és forró olajban megsütjük vagy egy olajjal megkent zsírpapírra sorjázzuk őket. Itt várnak a sütésig.
Előző napról maradt főtt rizst is használhatunk ehhez a rizsgolyóhoz, ideális módja a maradék felturbózásának
egtisztítom és szeletekre vágom a gombát. Margarinon megfonnyasztom a szálakra aprított hagymát. A sárgarépát karikára vágva, a gombát pedig szeletekre vágva teszem hozzá. Beleresz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát és a hagymát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. Kikenünk vajjal egy sütőtálat. A burgonya- és hagymakarikák felét egymásra csúsztatva, váltakozva lerakjuk a tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBulgurt alaposan át mossuk szűrőbe. Mikrózható edénybe tesszük, hozzáadjuk a sót, leveskockát, majorannát, olajat és a két és félszeres vizet. Mikróba 800 W 10 percig főzzük lefedv...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát és a hagymát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. Kikenünk vajjal egy sütőtálat. A burgonya- és hagymakarikák felét egymásra csúsztatva, váltakozva...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű