menu

Családireceptkönyv.hu

Vödrös savanyúság


Írta:

Elk. idő: 1 óra 30 perc
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 l hideg víz
7 g borkén
5 dl 20 %-os ecet
28 dkg só
48 dkg cukor
10 db babérlevél
köménymag,
mustármag
borókabogyó
koriandermag
csöves erős paprika, vagy cseresznyepaprika
30 szem fekete bors
1 tk szalicil, vagy nátrium benzoát

Elkészítés:


A vízbe feloldom a sót, a cukrot, beleteszem a fűszereket, a borként, a nátrium benzoátot, és máris készen áll arra, hogy bármikor hozzáadjuk a savanyításra szánt zöldségeket. Természetesen a fűszereket a saját ízlésünknek megfelelően készítsük el. Ami fontos a borkén, és a tartósító, hiszen az teszi lehetővé, hogy roppanós savanyúságunk sokáig eltartható legyen. A zöldségek hozzávetőlegesen egy hét eltelte után fogyaszthatóak.

Vödrös savanyúság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Így tedd el majd télire! Az eszméletlen finom csalam
Így tedd el majd télire! Az eszméletlen finom csalam

Gizela Soltesova · Kassa en csinalom csak deko-val es hidegen raontom a csalamadera vagy ugorkara,bezarom es elteszem. Tetszik · Válasz · 1 · 2015. július 7. 20:29 Izabela F...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bajor Cékla
Bajor Cékla

A vékony karikára vágott dolgokat rétegezzük üvegekbe, ráöntjük a levet. 100/120 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Svéd uborka
Svéd uborka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Savanyuság felöntőlé
Savanyuság felöntőlé

Ezt összekeverni ha Már a cukor is elolvadok ráönteni a megmosott uborkát v, paprikás v, Csalamádéra!és lezárjuk az üveget! Én készítik előre ilyen levet és ahogy szedem a ker...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk