menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés alagút kakaós piskótával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



3 tojásból sütött kakaós piskótalap
24 cm átmérőjű kapcsos tortaformához:
3 egész tojás
3 evőkanál meleg víz (kb. 40 fokos)
7 dkg átszitált porcukor
10 dkg átszitált süteményliszt
2 teáskanál sütőpor
1 nagy csipet só
4 evőkanál olvasztott vaj vagy növényi olaj

A töltelékhez:

25 dkg gesztenyemassza
2-3 evőkanál porcukor
1-2 evőkanál rum
4 dl tejszín 2 dkg zselatin
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:


1. A piskótából levágunk egy akkora csíkot, amekkora pontosan az őzgerincforma tetejére illik; a többit pedig akkorára szabjuk, amekkorával a formát kibélelhetjük.

2. A gesztenyemasszából nedves kézzel 10 dekát vékony rúddá sodrunk, pontosan olyan hosszúra, hogy a formába férjen. A többit a porcukorral meg a rummal simára dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan az előzőekbe forgatjuk. A zselatint 1 deci hideg vízbe áztatjuk, addig melegítjük, míg fel nem oldódik, majd mielőtt megdermedne, a gesztenyés tejszínhabba csorgatjuk, és a felét a piskótával bélelt őzgerincformába simítjuk.

3. A gesztenyerudat a közepére fektetjük, és a maradék habbal bevonjuk. A félretett tésztacsíkot sült oldalával lefelé ráborítjuk, azután 1-2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Végül deszkára borítjuk, és olvasztott étcsokoládéval bevonjuk.

4. A fehér csokoládét akkor reszeljük a tetejére, amikor az étcsokoládé már nem folyik, de még lágy.

Gesztenyés alagút kakaós piskótával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krémes
Krémes

a 2 liter tejbe beletesszük a van. cukrot(rudat) a 23 dkg kr.cukrot és feltesszük melegedni. Addig mindenképp keverni kell, amíg a cukor feloldódik, utána már otthagyhatjuk, nem fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Részeges meggyes koszorú
Részeges meggyes koszorú

Az időben – legalább félórája – szobahőmérsékletre tett vajat habosra keverem, majd hozzáadok 10 dkg cukrot, az egész tojásokat, a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat. A búzalis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliapudingos meggyes pite
Vaníliapudingos meggyes pite

1. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a porcukorral. A margarint kissé megolvasztjuk (én mikróban szoktam), majd hozzátesszük a liszthez. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, majd a...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos-vaníliakrémes sütemény
Kókuszos-vaníliakrémes sütemény

A tojások sárgáját kikeverjük 1 evőkanál porcukorral és a pudingporral, majd felforraljuk a tejet, és a forró tejben sűrű krémmé főzzük. Amíg hűl, a többi cukorral habosra keverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk