4 fej lilahagyma
3 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
2 dl vörösbor
fahéj
1 narancs leve
A hagymát közepesen apró darabokra vágjuk, és az olajban elkezdjük pirítani. Amikor megpuhult, ráöntjük a cukrot (én barnacukrot használok), a 2 dl vörösbort, a narancs levét, és addig forralom, amíg lekvár álagú lesz. Nagyon finom és különleges angol ételkísérő.
1. A megmosott, kockára vágott krumplit megfőzzük enyhén sós vízben. 2. Amíg a krumpli fő, összevágjuk a petrezselymet. 3. Megfonnyasztjuk a forró margarinon, amibe a fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA grillezett karfiol elkészítéséhez leszedek a nagy fejről annyi karfiolrózsát, amennyit felhasználok majd. Forró sós vízben főzöm egy picit, de nem puhára. Ezt követően leszűröm,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat héjastól megfőzzük, majd ha kihűlt nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy kivajazott jénaiba tesszük a burgonya egyharmadát. Sózzuk és megszórjuk a reszelt sajt egyharma...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, forró olajban kisütjük, majd tejföllel tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű