½ liter langyos tej
40 dkg liszt
5 dkg porcukor
2 dkg élesztő
csipet só
2 tojás
A sütéshez
olaj
A lisztet a tojásokkal, a cukorral, a sóval, az élesztővel és a langyos tejjel simára keverjük. Bő fél órát, letakarva hagyjuk kelni. Ez a tészta kicsit sűrűbb állagú lesz, mint a hagyományos palacsinta tészta. Ha van tarkedli sütőnk, akkor abban süssük ki, de ha nincs, akkor serpenyőben, bő olajban is megsüthetjük. Ha serpenyőben sütjük, akkor ne úgy süssük, mint a hagyományos palacsintát, vagyis ne annyi tésztát csurgassunk, hogy egy serpenyő méretű kerek tésztánk legyen. 3-4 kis lepénynyi mennyiséget (attól függően, hogy mennyi fér el a serpenyőben) csorgassunk csak a tésztából, és mindkét oldalát süssük át.
Sokféleképpen lehet ízesíteni. Megszórhatjuk csak porcukorral is a tetejét, de kínálhatjuk lekvárral, vagy cukrozott mákkal, cukrozott dióval is.
A cukkinit megtisztítjuk és lereszeljük, lesózzuk, hagyjuk állni amíg kiengedi a levét. Kinyomkodjuk és egy tálba tesszük, a tojásokat, a fűszereket és a zsemlemorzsát is belekever...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a zsemléket áztatjuk be, amihez félbetépjük és meglocsoljuk a tejjel és ha beitta a vízzel is. 3 tojást egyesével felütünk megsózzuk és alaposan felverjük egy villával. A h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont vágjuk centis csíkokba, lehetőség szerint vastag falú serpenyőbe tegyük, amit ne melegítsünk elő és ne adjunk hozzá semmilyen zsiradékot, mert a bacon-ből ki fogjuk sütni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZSEBES ZSÖMI....60 dkg lisztből 8 db lesz TŐLTÖTT PIZZA..60 dkg liszt TÖLTÖTT PAPRIKA: 1kg h...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz