menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes bukta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához
1 kg liszt
5 dkg cukor
1 teáskanál só
20 dkg vaj
1 csomag élesztő (5 dkg)
5-8 dl tej, amennyit a tészta felvesz

A töltelékhez
másfél kg meggy
ízlés szerint cukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


Először a kelt tésztát készítjük el. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ezután a liszttel, a vajjal, a csipet sóval és annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, egy közepes keménységű tésztát dagasztunk. Amikor már szép sima a tészta felülete és elválik a kéztől meg az edény falától, akkor letakarva, körülbelül egy órát hagyjuk kelni.

A meggyet kimagozzuk és ízlés szerint megcukrozzuk. Ekkor a vaníliás cukrot is szórjuk rá. Mielőtt a buktába töltenénk, hagyjuk a levét kicsöpögni.

A megkelt tésztát egy lisztezett nyújtódeszkára borítjuk és nagyjából 1 centi vastagságúra kinyújtjuk. 10 centiméteres kockákra vágjuk. és mindegyik közepébe teszünk a kicsöpögtetett meggyből. (Tölteléknek, ha nincs már friss meggyünk, fagyasztott meggyet vagy meggylekvárt is használhatunk.) A töltelékkel együtt feltekerjük a tésztát, és kizsírozott tepsibe fektetjük. Ne szorosan egymás mellé helyezzük a buktákat, mert még dagadni fognak mialatt sülnek. Még 10 percet kelesztjük, majd a tetejüket megkenjük felvert tojással. 180 fokos, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a tetejük.

Meggyes bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar fenyő kalács dióscsigából
fenyő kalács dióscsigából

A tejet a cukor hozzáadásával meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szórjuk, közepébe egy fészket készítünk, beleütjük a tojás sá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bertalan
Csikos kalács
Csikos kalács

Kidagasztjuk,de a vajat csak akkor adjuk hozzá,mikor már egynemű a tészta. Kétfelé vesszük a tésztát és egyik feléhez hozzákeverünk 4 tk kakaót,1 tk cukrot és egy kortynyi tejet,m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Túrós batyú
Túrós batyú

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas napkalács
Fahéjas napkalács

1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. 2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót a tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk