70 dkg burgonya
20 dkg mozzarella
20 dkg bacon
0,5 dl főzőtejszín
6 evőkanál tejföl
1 tojás sárgája
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kiolajozott tepsibe tesszük, hozzáadjuk a felszeletelt bacont és az apróra vagdosott mozzarellát is, összekeverjük. A tejszínbe keverjük a tejfölt, a tojássárgáját és fűszerezzük, ezzel leöntjük a burgonyát és jól összekeverjük. 15-18 percen át sütjük 180 fokos sütőben és kínálhatjuk is.
Az olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk. (Ekkor kerülhet bele a szalonna és/vagy kolbász is.)Tegyük bele a félbe vagy negyedbe vágott kis újkrumplikat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockákra vágott padlizsánt olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, és egy padlizsánhoz egy tojást ütünk rá. A kitisztított, félbe vágott paprikákba töltjük. Egy kanál tejföllel me...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűhúst befűszereztem és félre tettem. A hagymát felszeleteltem és a zsírral együtt a tepsi aljába tettem. A savanyú káposztát átmostam, kinyomkodtam, majd a hagymára szórtam. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat alaposan körömkefével, folyó víz alatt megtisztítottam, majd éles késsel 3 milliméterenként félig beirdaltam. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral béleltem. A sütőt bekap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű