1 fej vöröshagyma
1 -2 fehérrépa
1-2 sárgarépa
1/2 zeller
3-4 kovászos uborka
4-5 közepes krumpli
csabai kolbász
2 l alaplé
1 dl főzőtejszín
só
esetleg kapor
A hagymát apróra vágom, majd egy lábasban olajon megdinsztelem. A zöldségeket megpucolom, majd a krumpli kivételével vékony szeletekre julienne-re vágom . A megdinsztelődött hagymát felöntöm alaplével, majd hozzáadom a kockára vágott krumplit és a zöldségeket, majd közepes lángon főzőm. A kovászos uborkát csíkokra vágom, leveshez adom. pár leveseskanál uborkalével is gazdagítom a levest. Amikor már majdnem jók a zöldségek, akkor karikára vágott kolbászt adok hozzá és a tejszínt.
A fokhagymát szétnyomjuk, dinszteljük. A krumplit megfőzzük. A levét elrakjuk!!! Mindent pépesítünk, + kicsi liszt, leveskocka, + krumpli leve. 1,5-2 l legyen. Megfőzzük hozzáad...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMegsütjük az apró kockára vágott szalonnát. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Kevés pirospaprikával megszórjuk és felengedjük 1,5 l vízzel. Bel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA megolvasztott zsiradékon az apróra vágott hagymát, fokhagymát megdinsztelem. Majd ráteszem az apróra vágott metélő hagymát. a kockára vágott burgonyát ráteszem a hagymákra és kic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon pörköltet csináltam sűrű szafttal. Mikor már félig puha a hús,tettem hozzá felkockázott sárgarépát,krumplit,zellert,zöldség zöldjét . A kívánt mennyiségig felöntö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű