menu

Családireceptkönyv.hu

Pikáns hagymalekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



5 nagy fej vöröshagyma
1 dl olívaolaj
2 babérlevél
2 szál rozmaring
15 dkg barna cukor
0,75 dl száraz fehérbor
0,75 dl száraz vörösbor
0,25 dl balzsamecet
só, bors

Elkészítés:


Az első és legfontosabb teendőd az, hogy a hagymát vágd félbe, majd szeleteld olyan vékony félkörökre, amilyenre csak tudod. Ha ezzel elkészültél, és a könnyeiddel is megküzdöttél, végy elő egy serpenyőt, önts bele olívaolajat, hevítsd fel, majd ha már elég forró, a gázt vedd a lehető legkisebb fokozatra, az olajba tedd bele a hagymát, és fedő alatt lassan pirítsd meg. Ha már kissé elszíneződött, add hozzá a sót, egy kis borsot, a babérleveleket és a rozmaringot, keverd össze, és főzd így még legalább 25 percig.
Ezután vedd le a fedőt, add a keverékhez a barna cukrot, az ecetet és a borokat. Forrald fel egyszer az egészet, majd vedd le ismét a gázt, és főzd az ételt még legalább 25 percig, amíg a hagyma igazán puha és ragadós lesz. Innentől nagyon odafigyelve kevergesd folyamatosan, hogy ne égjen le, akkor jó, ha a hagyma már nem ragad. Ezután már nincs más dolgod, mint elővenni egy nagyobb befőttesüveget, kiöblíteni, és beleadagolni a kész hagymalekvárt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha elkészültél ezzel a különlegességgel, már csak a húst kell megsütnöd, ami passzol majd mellé, ebben segítünk képgalériánkkal.
Ez az adag egy három deciliteres befőttes üveget fog megtölteni, ha többet szeretnél, többszörözd az adagot, jó ideig eláll, sőt, kifejezetten jót tesz neki az idő.

Pikáns hagymalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Kukoricás lepény
Kukoricás lepény

A kukoricát a tojássárgákkal, a reszelt sajttal, fokhagymával és a tejjel együtt a turmixgép poharában simára turmixoljuk. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük. Ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Burgonya krokett, fokhagymás mártogatóssal
Burgonya krokett, fokhagymás mártogatóssal

1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. 2. Mikor langyos összetörjük, belekeverjük a vajat, a tojást, a zsemlemorzsát, a felaprított petrezsely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mentás krumplisaláta
Mentás krumplisaláta

A krumplikat pucold meg, mosd át, vágd számodra szimpatikus darabokra, majd főzd őket félpuhára, nagyjából 15 perc alatt. Ezután szedd ki őket egy alkalmas tálba, sózd és borsozd ő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zellerpüré
Zellerpüré

A megtisztított és apróra vágott zellert enyhén sós vízben főzd puhára. Nem baj, ha szétfő. Vajjal és tejszínnel turmixold össze.Egy kis szerecsendió kellemesen finomítja a zeller...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk