3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1.25 dl 2,8%-os tej
0.5 csapott kávéskanál só
10 dkg búzaliszt (BL55)
1 evőkanál kristálycukor
5 g vaníliás cukor - bourbon
5 dkg vaj
mazsola
A tojássárgáját elkeverem a kétféle cukorral és a sóval. A tojásfehérjét habbá verem.
Apránként fel váltva hozzákeverem a lisztet és a tejet. Sűrű, de folyékony tésztát fogunk kapni.
Belekeverem óvatosan a felvert tojásfehérjét is.
A vajat egy serpenyőben felolvasztom, majd beleöntöm a tésztát, megszórom mazsolával és kis lángon megsütöm az egyik oldalát, úgy, mint mikor omlettet készítek.
Majd óvatosan átfordítom. Sütöm a másik oldalával is egy kicsit, majd fakanállal 2-3 centis darabokra szaggatom. Teljesen átsütöm.
Tányérra szedem a kész kaiser smarnit, megszórom porcukorral, és baracklekvárral melegen kínálom. Sok sikert és Jó étvágyat!
A felolvasztott margarinon megpároljuk az apróra vágott hagymát. Hozzátesszük a gombát, ízesítjük és puhára pároljuk. Belekeverjük a lisztet és felöntjük a tejjel. Beleszórjuk a re...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTüzet rakunk. A füstölt szalonnát kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kockára aprítjuk. A kolbász karikára szeleteljük. A...
Elkészítési idő: 45perc Nehézség: KözepesA hozzávalókat beletesszük a kenyérsütőgépbe, majd a tésztaprogramot (1:50 perc) kell elindítani. Amikor kész a sütőt begyújtsuk. Kivesszük a tésztát, kinyújtjuk, megkenjük pizza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűformázza gömbré, tekerje be a fóliába és hagyja legalább 2 órán át friss helyen pihenni, de a hűtőszekrényben nem. Ez a tészta, hagyjuk pihenni néhány órán át. Most készítse elő a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes