menu

Családireceptkönyv.hu

Csicseriborsó krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g csicseriborsó (szárazon)
3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
1200 ml víz
2 csapott teáskanál adalékmentes só
3 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál kurkuma
1 csapott teáskanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
4 gerezd fokhagyma
150 g joghurt - natúr

Elkészítés:


A csicseriborsót a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk.

Másnap egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. A víz mennyisége ízlés szerint variálható. Én kicsit sűrűbbre szoktam készíteni a krémleveseket, így kevesebb vizet teszek bele. Aki hígabban szereti és több vizet ad hozzá, figyeljen a fűszerezésre, nehogy ízetlen legyen.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kurkumát és az ételízesítőt.

Beletesszük a fokhagymagerezdeket, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon puhára főzzük.

Amikor a csicseriborsó megpuhult, eltávolítjuk a babérleveleket és egy botmixer segítségével pépesítjük. Aki nem szereti, kiveheti a levesből a fokhagymagerezdeket is. Én benne szoktam hagyni mert jó ízt ad az ételnek. Ha szeretnénk, pár szem csicseriborsót is kivehetünk a tálaláshoz.

Hozzáadjuk a natúr joghurtot és még egyet forralunk rajta. Aki nem szereti a joghurtot, nyugodtan helyettesítheti tejföllel vagy főzőtejszínnel.

Trükkök, tippek, praktikák:


15 perc az előkészület, 90 perc a főzés

Csicseriborsó krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Borsóleves csirkeszárnnyal.
Borsóleves csirkeszárnnyal.

A csirkeszárnyat tisztítom, majd elvágom. Felteszem főni az apróra vágott zöldségekkel és ízesítem.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csülkös bableves
Csülkös bableves

♥ LEVES: A babot előző este tálba tesszük és felöntjük vízzel, beáztatjuk. A csülköt darabokra vágjuk, és szintén beáztatjuk egy másik tálba. Ezt érdemes megkóstolni, mert csak akk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaros burgonyaleves
Magyaros burgonyaleves

1Egy nagyobb lábasban feltesszük a vizet főni. Belerakunk egy darab füstölt szalonnabőrt, a babérlevelet és a két kis fej hagymát, amiről csak a külső héjat szedjük le. Remek színt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos zöldbableves
Tárkonyos zöldbableves

A répát és a zellert kockára, a zöldbabot kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Ha nincs otthon friss zöldbab, jó a fagyasztott, vagy az üveges is. A vajon kissé megpirítjuk a lisztet,...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk