menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás fokhagymás csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 nagy csirkemell
20 dkg gomba (konzerv)
5 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj

Elkészítés:


A húst vékony szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel. Kevés olajban mind a két oldalát 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát. Öntünk alá egy kevés vizet és fedő alatt pár percig pároljuk. A tejszínhez keverjük a lisztet és a tejfölt, ráöntjük. Elkavarjuk, a hússzeleteket megforgatjuk és felforraljuk. Rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet és már le is vehetjük a tűzhelyről. Melegen tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Csodás íze van és pikk-pakk összedobható! Ha gyors finomságra vágysz, ez tetszeni fog!

Gombás fokhagymás csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Tojásos lecsóval töltött csirkemell
Csirkemell - Tojásos lecsóval töltött csirkemell

1. A szalonnát apró kockákra vágjuk. 2. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. 3. A paprikát kicsumázzuk és fél karikákra vágjuk. 4. A paradicsomot megmossuk, felkock...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Csirke gyros tál zellerrel
Csirke gyros tál zellerrel

A húst felcsíkozom, a hagymát is összevágom, a hagymát meg dínsztelem. Ráteszem a húst, fehéredésig pirítom, ízesítem, pici vízzel puhára párolom. Ha jó a husi és ha el főtte a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pipimuffin
Pipimuffin

1. A muffin formát körbe kibélelem egy baconnal,egy másikat kettévágok az egyiket belehelyezem a formába, a másikat pedig rá keresztbe. 2. A csirkemellet megmosom, apró kockákra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Csőben sült csirkemell
Csőben sült csirkemell

A csirkemellet szeletekre vágom, fűszerezem (saját keveréket használok, só, bors, fokhagyma granulátum) megforgatom a lisztben és hirtelen átsütöm mindkét oldalát, majd egy jénai a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk