200 ml tejföl
egy csipet szerencsendió
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor petrezselyem
100 g bébicsiperke
2 ek reszelt parmezán sajt
só, bors
250 g tészta
olaj
A vizet megsózzuk és elkezdjük forralni, közben pedig egy tűzforróra hevített serpenyőbe locsolunk kevés növényi olajat, majd ezen aranybarnára pirítjuk a gombát kb. 5 perc alatt. Ha felforrt a víz, beledobjuk a tésztát. A tejfölt átöntjük egy tálba, adunk hozzá kb. 2 evőkanál vizet, majd hozzáadjuk reszelt parmezánt. Fűszerezzük szerecsendióval, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, adunk hozzá még 1 evőkanál olívaolajat és az egészet összekeverjük. Ráöntjük a lepirult gombára, majd adunk hozzá kb. 2-3 evőkanálnyit a tészta főzővizéből – közben alacsony lángon rotyogtatjuk és elkeverjük benne a finomra aprított petrezselymet. A kifőtt tésztát átszedjük a serpenyőbe és összeforgatjuk az időközben szépen besűrüsödött mártással, majd tálaljuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a burgonyákat meghámozzuk, és pici kockákra vágjuk. Minél kisebbekre vágjuk, annál hamarabb megpuhul. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátához A zöldségeket julienne-re vágjuk. Kocsit időigényes, ha van, hívjunk hozzá segítséget! A tésztát készítsük el a csomagoláson leírtak alapján (van, hogy főzni kell pár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk.Fél cm vastagra kinyújtjuk,8 cm-es kockákra vágjuk.Mindegyik közepébe fél szilvát és fahéjas cukrot teszünk.A négyszögek sarkait összefogjuk és liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojássárgáját elkeverem a kétféle cukorral és a sóval. A tojásfehérjét habbá verem. Apránként fel váltva hozzákeverem a lisztet és a tejet. Sűrű, de folyékony tésztát fogunk k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű