A tésztához
400 g burgonya (főtt, áttört)
90 ml 2,8%-os tej
1 teáskanál kristálycukor
30 g élesztő (friss)
540 g búzaliszt (BL55)
45 ml étolaj
0.5 teáskanál só
340 ml víz
A tepsire
étolaj
A feltéthez
350 ml tejföl (20%-os)
125 g szalonna, bacon (nyers)
3 fej lilahagyma
430 g trappista sajt (reszelt)
A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
400 g burgonya (főtt, áttört)
Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben.
90 ml 2,8%-os tej, 1 teáskanál kristálycukor, 30 g élesztő (friss)
Mikor a burgonya puhára főtt, leszűrjük, áttörjük, majd hagyjuk kihűlni minimum langyosra.
Mikor a burgonya kihűlt, hozzáöntjük a tészta többi hozzávalóját. (Liszt, olaj, só, víz, felfuttatott élesztő.)
540 g búzaliszt (BL55), 45 ml étolaj, 0.5 teáskanál só, 340 ml víz
Begyúrjuk a tésztát sűrű nokedlitészta állagúra.
Liszttel megszórjuk a tetejét a tésztának, majd letakarva kelesztjük egy órán át.
Mikor a tészta megkelt, egy gáztepsibe szilikonos sütőpapírt terítünk. Ezt vékonyan megkenjük étolajjal, ráborítjuk a tésztát, a tetejét is beolajozzuk, és egyenletesen kilapítjuk a lemezen.
étolaj
Megszurkáljuk, és kb. 20-25 perc alatt elősütjük egy 220 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül. Félig átsültnek kell lennie.
Ha megvan, megkenjük a tetejét a tejföllel.
350 ml tejföl (20%-os)
Megszórjuk egyenletesen a kockázott baconnal, majd a felkockázott lilahagymával, végül a reszelt trappistával.
125 g szalonna, bacon (nyers), 3 fej lilahagyma, 430 g trappista sajt (reszelt)
Végül ismét visszatesszük a 230 C-os sütőbe, és kb. 15 perc alatt pirosra sütjük a tetejét. Alsó-felső sütést használjunk, és a sütő alsó részébe tegyük, ha nem éget a sütő alja. (A sütési hőfok és idő sütőnként változhat!
Melegen szeleteljük az elkészült langallót!
http://aprosef.hu/kenyerlangos_langallo_recept
Egy lábasban felhevítjük az olajat, és félig puhára dinszteljük a vékonyra szeletelt hagymát, reszelt gyömbért és fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszereket: a kurkumát, római köményt, ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bagettet leöntjük tejjel és hagyjuk ázni. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük. A darált húshoz hozzáadjuk a 2 evőkanál fűszerkeveréket, a tejből kinyomkodott b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 liter házi tejet felforralunk lassú tűznél és mikor kezd felhabzani, akkor elzárjuk és beleteszünk 1,5 -2 kávés kanál citromsavat és egy evőkanál tengeri sót , én tettem bele kic...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zsírt felolvasztjuk egy alkalmatos edényben, és nem teszünk bele sót. Beledobunk egy fej felkarikázott hagymát, 3-4 fokhagymagerezdet. Amikor a zsír már meleg, de még nem forr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű