1 kg újburgonya
20 dkg szalonna
10 dkg gomba (konzerv)
5 főtt tojás
3 újhagyma
friss petrezselyemzöld
15 dkg füstölt sajt
2 dl tejföl
1 tojás
só, bors
olaj
A burgonyát megmossuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és felszeleteljük. Egy hőálló edényt kikenünk olajjal és a megfőtt, leszűrt burgonya felét beletesszük. Erre kerül a lecsöpögtetett gomba és a tojásszeletek, ráhalmozzuk a burgonya másik felét. A tejfölbe keverjük a nyers tojást, fűszerezzük és elkenjük a tetején, megszórjuk a reszelt sajttal. A szalonnát és a felaprított hagymát rászórjuk, majd 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük. Mikor elkészült, megszórjuk friss petrezselyemzölddel és kínálhatjuk is.
Egy jókora darab füstölt szalonnát, nem túl apró darabokra vágok. Nem egészen, csak üvegesre kiolvasztom. A szalonna zsiradékon, nagy fej kockázott vöröshagymát dinsztelek. Én pá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS: A csirkét először lisztben, tojásban, végül pedig kókuszreszelékben kell megforgatni. A liszt lehet paleo, update, graham is, kinek-kinek ízlése szerint. A kókusztól pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst tisztítsd meg, kockázd fel, sózd be, és egy tálban tedd félre. A brokkolit szedd rózsáira, majd enyhén sós vízben főzd félpuhára. Amíg a brokkoli fő, egy serpenyőben vékony...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézMegsütjük a palacsintát (ezt nem taglalom, ki-ki úgy, ahogy szokta). A vajon megpirítjuk a sonkát, beletesszük az ízlés szerinti mennyiségű tormát. Borsozzuk, megszórjuk negyed ma...
Elkészítési idő: félóra Nehézség: Könnyű