400 g csirkemell
6 ek olívaolaj
1 sárgarépa
2 paprika
2 vöröshagyma
200 g kínai káposzta
500 g paradicsomlé
3 ek szójaszósz
ketchup
só
őrölt bors
gyömbérpor
csilipor (vagy csípős darált paprika
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk megsózzuk, megízesítjük őrölt borssal. Kevés olajon wokban fehéredésig sütjük, majd kivesszük a wokból.
A fennmaradó olajban megpároljuk a vékony szeletekre vágott répát, paprikát, hagymát, káposztát. Ha szépen megpirult a zöldség, hozzáadjuk a paradicsomlevet, kevés kecsapot, szójaszószt, ha szükséges megsózzuk.
Meghintjük őrölt borssal, ízlés szerint gyömbérporral és végül hozzáadjuk a csiliport vagy a csípős darált paprikát. A csirkehúst visszatesszük a szecsuáni mártásba, összeforraljuk. Főtt rizzsel tálaljuk.
A csirke- vagy pulykamelleket hosszú csíkokra szeleteljük, sózzuk - borsozzuk és egy éjszakára beáztatjuk fokhagymás fejbe (a zúzott fokhagymagerezdeket erre a sorsra szánjuk). Má...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat aprítom, a gombát darabolom, a krumplit, paradicsomot, uborkát szeletelem. A krumplit félig megfőzöm. Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, rárakom a com...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével. A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom, és ízlés szerint sózom. A nagyobb darabokat el...
Elkészítési idő: l,5 óra Nehézség: KönnyűA vajat szoba-hőmérsékletre hozzuk. száraz fűszereket egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és alaposan összedolgozzuk. A csirke hasüregét kissé sózzuk, a mellen fell...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: Könnyű