50 dkg liszt
1 sütőpor
2 tojás
15 dkg zsír
1 vaniliás cukor
25 dkg cukor
3 kanál kakaó
tetejére darált diós cukor
A hozzávalókat jól összegyúrom és két részre osztjuk
Az egyik részbe kakaót teszünk
Mindkét tésztát fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk
Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk,
majd az egyiket baracklekvárral megkenjük
és összeragasztjuk a másik fajta tésztával.
Megkenjük tojás fehérjével,
megszórjuk diós cukorral ,
majd megsütjük.
Sokáig eláll.
A piros és a zöld tésztához valókat külön külön összegyúrjuk. A pirosból kicsi gombócokat gyúrunk és a zöld tésztával vonjuk be. Néhány órára hűtőbe rakjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagból készített masszát egy tálba tesszük, majd a tűzhely szélére kicsit melegedni hagyjuk, hogy összeolvadjon. 40 dkg lisztet és 1 dkg szalagárét összegyúrjuk. 4 részre...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges tejet lehet még hozzá tenni pár cseppet. Két részre osztjuk és kb. fél órát pihentetjük let...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az eperkrémhez a gyümölcsöt botmixerrel pépesítem, majd cukorral és joghurttal elkeverem. A tejszínhabot óvatosan beleforgatom az epres masszába. 2. A zselatinport hideg vízb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű