menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos, gombás csirkecomb


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 egész csirkecomb
25 dkg gomba
3-4 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
5-6 evőkanál sűrített paradicsom
1 dl tejszín

őrölt bors

Elkészítés:


A csirkecombokat megmossuk és kettévágjuk. A mindkét oldalán sóval meghintett húst fedeles jénai edénybe helyezzük.

Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, rátesszük a kisebb darabokra vágott
gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd a ragut közepes lángon 6-8 percig pároljuk. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a sűrített paradicsomot, a tejszínt, és ha kell, még sózzuk. Az így kapott sűrű, gombás szószt a húsra öntjük. A tálat lefedjük, és forró sütőben, kb. 1,5 óra alatt készre sütjük a combokat. Krumplipürével tálaljuk.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós libacomb
Ropogós libacomb

1.A megtisztított combokat szárazra töröljük, majd sózzuk és meghintjük köménnyel. Tepsibe helyezzük és 2 dl vízzel felöntjük. Lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Narancsos csirkecomb
Narancsos csirkecomb

A combokat nagyobb darabokra vágom,hozzáadom a mézet,3ek. narancs levet.olajat,só,borsot,fokhagymát,össze keverem tepsibe terítem alufóliával lefedve párolom.Ha megpuhult leveszem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Laktató ételek
Laktató ételek

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csirkeszárny csipösen
Csirkeszárny csipösen

A csirkeszárnyakat megtisztitjuk ,a forgóknál elvágjuk a szárnyvégeket levágjuk.. A húst sózzuk ,alaposan befüszerezzük és 20-30 percre a hütőba tesszük A kukoricapelyhet össze mo...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk