menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos, gombás csirkecomb


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 egész csirkecomb
25 dkg gomba
3-4 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
5-6 evőkanál sűrített paradicsom
1 dl tejszín

őrölt bors

Elkészítés:


A csirkecombokat megmossuk és kettévágjuk. A mindkét oldalán sóval meghintett húst fedeles jénai edénybe helyezzük.

Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, rátesszük a kisebb darabokra vágott
gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd a ragut közepes lángon 6-8 percig pároljuk. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a sűrített paradicsomot, a tejszínt, és ha kell, még sózzuk. Az így kapott sűrű, gombás szószt a húsra öntjük. A tálat lefedjük, és forró sütőben, kb. 1,5 óra alatt készre sütjük a combokat. Krumplipürével tálaljuk.

 Paradicsomos, gombás csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar SZÁRNYASMÁJRIZOTTÓ
SZÁRNYASMÁJRIZOTTÓ

25 deka gombát apró szeletekre vágunk, 5 deka zsíron, 1 evőkanálnyi reszelt vöröshagymával lepirítjuk, 20 deka forró lobogó bő vízbe beletesszük a rizst, melyet előzőleg már megfőz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszaltszilvás pulykakuglóf
Aszaltszilvás pulykakuglóf

A készítés előtti este beáztattam az aszalt szilvát a vörösborba, majd másnap kivettem belőle és lecsöpögtettem. A húst apró kockára vágtam és a flekken fűszerkeverékkel beszórtam....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Són sült csirke Mama receptje alapján
Són sült csirke Mama receptje alapján

A húst előkészítjük, megmossuk, bedörzsöljük fűszerekkel (sózni nem kell). Az egész csirke maradjon egyben. Egy nagyobb tepsit kibélelünk alufóliával vagy sütőpapírral, erre ráön...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökéletes csirkeszárnyak kólás BBQ szósz
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Tökéletes csirkeszárnyak kólás BBQ szósz

1. A csirkeszárnyak szárnyvégét vágjátok le, az nem fancy. Csak a szárnytő és a középső rész maradjon egyben. 2. A fűszereket keverjétek össze egy tálban annyi étolajjal, hogy a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk