krumpli,élesztő,liszt,tej,só,olaj
Kb. fél-1 kg krumplit megfőzünk sós vízben. Ha megfőtt,leszűrjük és melegen áttörjük. Kb fél kg liszttel és 2 kk.sóval összekeverjük. 1 dl tejben fél csomag élesztőt felfuttatunk és összedolgozzuk a lisztes sós krumplival, hogy félkemény rétestésztát kapjunk. Liszttel meghintve és ruhával letakarva kb háromszorosára kelesztjük. Zsíros vagy olajos kézzel tojásnyi darabokat csípkedünk ki belőle, megolajozottt tálcára rakjuk és még 10 percig tovább kelesztjük. Ezután a cipókat kerek lapokká húzzuk és bő olajban mindkét oldalát kisütjük.
A leveles tésztát kettéveszem, majd vékonyra (3 mm) kinyújtom. Megkenem fokhagymás tejföllel, megszórom sajttal, majd bacont fektetek rá, és vékony csíkokra vágom fel a tésztát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát lereszelem, és besózom. Az olajon a cukrot karamellizálom. Tűzről levéve beleteszem a lereszelt káposztát, és hozzáadom a borsot. Fedő alatt sűrűn kavargatva, kis lá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűFőzzük a tésztát sós, forrásban lévő vízben, majd szűrjük le. melegítsünk fel 4 teáskanál olívaolajat és adjuk a leszűrt tésztához, majd ezt követően adjuk hozzá a rukolát. Rázogas...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz olajban az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinsztelem, majd ráteszem a darált húst és addig párolom, míg kifehéredik a hús. Sóval, borssal ízesítem, majd ráteszem a parad...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű