menu

Családireceptkönyv.hu

Lasagne


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 doboz lasagne tészta (nem kell megfőzni)
80 dkg darált hús (hozzáteheted az 1 kg-ot a nagy tepsihez) attól csak jobb lesz
2-4 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma (kihagyhatod)
Bazsalikom
Oregánó

Olaj
Bors
Kevés cukor (ne legyen vad savanyú)
2 dobozos paradicsomszósz (v. csinálhatód darabolt, hámozott paradicsomból is)

Besamel mártáshoz:

½ l tej
4 kanál liszt
8-10 dkg teavaj (vagy rendes rámakockából ugyanennyi)

Elkészítés:


Az olajban az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinsztelem, majd ráteszem a darált húst és addig párolom, míg kifehéredik a hús. Sóval, borssal ízesítem, majd ráteszem a paradicsomszószt, bazsalikomot, oregánót és jól összefőzöm (ennek ragu a neve).

Közben a vajat felmelegítem, beleteszem a lisztet és addig hevítem, míg kezd kifehéredni. Felengedem tejjel, sózom és felfőzöm, nem túl sűrű szósszá (besamel). Ha még sűrű lenne és elfogyott a tej, akkor vízzel hígítsd tovább.
Amikor a hús is és a besamel is készen van, akkor összekevered a kettőt (én mindig a húshoz adom a besamelt). Összekeverve a két anyag nem piros lesz, hanem olyan rózsaszínes).

A tepsi aljára teszel egy kevés ragut (a ragut úgy kell elosztanod, hogy a legfelső sorra is jusson belőle, mert a ragu, rajta a sajttal lesz a záró anyag és nem a tészta). A ragut lehetőleg úgy oszd el, hogy rá kell simítanod a kemény tésztára (ettől fog megpuhulni). Ha úgy látod, hogy van bőven anyag, akkor teheted bővebben egy sor tetejére.
Szóval a ragut leteszed a tepsi aljára, majd ráfektetsz szép sorjában egy adag tésztát. Ha a tészta egy kicsit egymásra fekszik (a szélei) nem baj, most megint ragu és a ragu tetejére reszelt sajtot szórj. Ezt kell ismételni addig, amíg a ragu, v. a tészta el nem fogy. Tetejére ragu megy és sajt. Ez a sajt szépen meg fog pirulni.

Trükkök, tippek, praktikák:


-sajtot nem kell túl sokat szórni rá, vagy teszel rá bővebben, akkor viszont minden második sorra tegyél csak sajtot. Ne feledd, a tetejére mindenhogy kell tenni sajtot.

Lasagne

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mária
PIKÁNS CSIRKÉS TÉSZTA
PIKÁNS CSIRKÉS TÉSZTA

tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint kifőzöm és egy merőkanállal félre teszek a főzővízből. A mustárokat elkeverem a mézzel, a zúzott fokhagymával, a sóval és a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kis bucik
Kis bucik

A hozzávalókat a kenyérsütőgép üstjébe teszem és dagasztó programon végig dolgoztatom.. Kivéve átgyúrom, majd kelesztőtálba téve 1 órát kelesztem. Ha megkelt 10 egyenlő részre vág...

Elkészítési idő: 180perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza
Pizza

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát, megkenjük pizzakrémmel majd ízlés szerint teszünk rá szalámit (téli szalám...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Lángos
Lángos

Élesztőt felfutatjuk majd a hozzávalókat összekeverjük, dagasztjuk. kicsit hagyjuk pihenni, utána forró olajban kisütjük .

Elkészítési idő: 1-2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk