2 vöröshagyma
1 kg krumpli
2 kg sárgarépa
zöldségalaplé
só, fokhagyma, gyömbér, máz garam masala (vagy ami az összetevőiből itthon van)
tejszín
a tetejére pirított bacon vagy sajt
a fűszerezéshez receptet néztem még a www.mindmegette.hu-n
1\3 resz krumpli, 2\3 resz repa meghamoz, feldarabol, vajon megparol 1-2 fej vöröshagymával, vizzel vagy zoldsegalaplevel felereszt es megfoz. Mikor puha minden, osszeturmixolom. Fuszerek: so, fokhagyma, gyomber, mez, garam masala, izles szerint mind. Nekem edes szokott lenni. A vegen lehet egy kis tejszint belekeverni, de anelkul is finom. Piritott baconnel talalom.
méz és tejszín csak a végén menjen bele.
A vöröshagymát felszeleteljük, és feltesszük az olajon dinsztelni. Amikor már szép halvány, rádobjuk a lisztet, és egy kicsit megfuttatjuk az olajon, majd felöntjük egy kis vízzel...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűFőzőedénybe töltsd a recept szerinti csirkelevest, add hozzá az apró kockákra vágott vöröshagymát és a szintén felaprított sütőtököt. Lassú tűzön forrald fel. Add hozzá a fűszereke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az oldalast egy nappal korábban beáztatjuk. 2. Egy nagy fazékban feltesszük főni kb. 4 liter vízzel. 3. A káposztát átmossuk, ha túl savanyúnak ítélnénk. 4. Ha fa hús félpuhá...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: KönnyűA csontot megmossuk és utána hideg vízbe tesszük. A tetejére tesszük a megpucolt zöldséget és ízlés szerint a fűszereket. Ha kell, pótoljuk a vizet. Felforraljuk, majd vissza vess...
Elkészítési idő: 2,5 h Nehézség: Könnyű