olivaolaj
spenót (vagy mirelit spenótlevél golyók vagy fagyasztott massza)
só, bors, fokhagyma
tonhalkonzerv
tejszín
tészta
sajt
esetleg mozzarella golyók
kevés olivaolajon (vagy a tonhalkonzervről leöntött olajon) spenótleveleket (lehet kapni mirelit spenótlevél golyókat, de jó fagyasztott massza is) sóval, borssal, fokhagymával megdinsztelem, félúton hozzárakom a tonhalkonzerv tartalmát is. mikor már puha a spenót, felöntöm tejszínnel, ha kell még utána fűszerezek. tésztával összekeverve, sajtot a tetejére reszelve lehet fogyasztani, de ha nagyobb társaságnak csinálja az ember, akkor egy tepsiben a sütőben is át lehet sütni, amíg megpirul rajta a sajt, csak akkor ne főzzük meg teljesen a tésztát. meg lehet bolondítani mozzarella golyókkal is!
A paradicsomos tonhalas ugyanez, csak spenót és tejszín helyett paradicsompürével és darabolt paradicsommal (én konzervet szoktam használni ebből is).
A tészta Felteszünk sós vizet forralni a gázra a nudliknak. Én maradék törtkrumpliból készítem, de főzhetünk kb. 30 dkg krumplit kockára vágva, s ha langyosra hűlt, a...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA liszthez keverjük a sót és az élesztőt, beleütjük a tojást, hozzáöntjük a langyos tejet, és jól kidolgozzuk. Letakarva hagyjuk jól megkelni, majd olajos kézzel nagyobb tojásnyi d...
Elkészítési idő: 1 ÓRA Nehézség: KönnyűA tésztát megfőzzük a zacskón szereplő utasítások szerint, majd leszűrjük. Az olajat felmelegítük egy serpenyőben, rátesszük a fokhagymát, és amikor aranyszínűvé válik, kivesszük...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű1. A bégettet, 6 cm-es darabokra vágjuk. Olajjal kikenünk egy hőálló edényt vagy egy tepsit, belehelyezzük a kenyeret. 2. A bagett darabokat meglocsoljuk langyos tejjel. A közepét...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű