50 dkg túró
12 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja
csipet só
4 tojás
3,5 dl tejföl
8 dkg porcukor
A túrót villával törjük át, keverjük el a búzadarával, a citromhéjjal, csipet sóval, és 2 tojássárgájával. Pihentessük egy órát, hogy a dara jól megszívja magát. A 2 tojásfehérjét verjük fel habnak, óvatosan keverjük a túróhoz.
Formázzunk gombócokat, helyezzük tűzálló tálba. A tejfölt keverjük el a porcukorral, a maradék két tojással, öntsük a gombócokkal, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.
A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTegyük bele aprítógépbe a meghámozott, kimagozott avokádót, a tojássárgáját, a fokhagymát és a citrom levét. Ha elértük a krémes állagot, adjuk hozzá a tejszínt is és ezzel is keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tegyük fel a tésztát főni, közben készítsük el a szósz. 2. Először daráljuk le a párizsit, majd öntsük a sűrített paradicsomokat egy lábosba és hozzá kevés vizet úgy, hogy k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű