15-20 db paradicsompaprika
4 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
fél db zeller
8 db hámozott, magozott paradicsom, vagy lé
2 dl fehérbor ecet
1 dl cukor, ízlés szerint
8 db chili (magostól, torzsástól)
2 kávéskanál só, ízlés szerint
2 tk. nátrium-bezonát
A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a kockára vágott paradicsom paprikát, a paradicsomot és az apróra kockázott zellert. Fokhagyma nyomón belenyomjuk a fokhagymákat, hozzáadjuk az apróra vágott chilit,rátesszük az ecetet, sót és cukrot. Addig főzzük, míg az egész megpuhul, majd botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a tartósítót, majd forralunk rajta egyet és üvegekbe töltjük.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Padlizsánokat megszurkáljuk, 200 fokos Sütőben puhára sütjük (kB 20-30 perc). Amíg kihül apróra vágott vöröshagymát megpirítunk. A Padlizsánokat megpucoljuk, összeturmixoljuk az ol...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA padlizsánokat megszurkáljuk, majd egészben, 1 óra alatt megsütjük 170 fokos sütőben, végül a héjából kikaparjuk. Amikor kissé kihűltek, feldaraboljuk, és turmixgépbe tesszük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bazsalikom leveleket megmosom, kicentrifugázom. Beleteszem az aprítóba, hozzáteszek kevés sót, borsot, olívaolajat. Üvegekbe teszem, néhány hétig hűtőben is eláll. Ha tovább ak...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Félbevágom az avokádót, a belsejét egy tálba kanalazom és kissé szétnyomkodom villával. 2. A cukkinit meghámozom,majd apróra kockázom ( amilyen apróra csak megy). A paradicsom...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű